İlk Siparişinize Özel, Kargo Ücretsiz! ve 50 TL İNDİRİM! 500 TL üzeri alışverişlerde geçerlidir.

Chia Tohumu Nasıl Kullanılır?

Chia tohumu, Orta ve Güney Amerika florasının tüm dünyaya kazandırdığı bir lezzet. Özellikle son yıllarda çokça tercih ediliyor. Kolomb’un Amerika’yı keşfinde kadarki dönemde Maya ve Azteklerin mutfaklarındaki temel malzemelerden biri olan bu küçük siyah tohumlar, aslında nane ailesine ait çiçekli bir bitkiden elde ediliyor. Özellikle Meksika ve Guatemala’da yetişerek tüm dünya ile buluşuyor. Bugün özellikle sağlıklı beslenmek ve fit kalmak isteyenlerin mutfaklarında çokça yer verdiği bir malzeme olarak öne çıkıyor. Chia tohumu nedir sorusunun cevabını kısaca bu şekilde verebiliyoruz. Peki, chia tohumunun faydaları nelerdir?

Chia tohumunun faydaları
Onu bu denli popüler kılan en önemli özelliği zengin bir besin kaynağı olması. Omega-3 yağları bakımından pek çok balıktan ile daha zengin. Böylece beyin ve sinir sistemini güçlendiriyor. Protein, vitamin, mineral ve lif içeriği de çok yüksek. Bu nedenle özellikle vejetaryenler ve veganlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Lifli yapısı sayesinde yavaş sindiriliyor ve tokluk hissi yaratıyor. Yine bu şekilde kan şekerini dengede tutarak vücuda yavaş ve verimli şekilde enerji sağlıyor. Sindirime destek olarak, kabızlık gibi sorunların çözülmesine yardımcı oluyor.

Chia tohumu nasıl kullanılır?
Chia tohumu kullanımı oldukça kolay. Chia tohumlarını iki saat kadar su ya da sütte bekletmek gerekiyor. Bu esnada tohumlar sıvıyı emerek jelimsi bir yapı oluşturuyor. Bu şekilde tüketildiğinde sindirimi de kolaylaşıyor. Chia tohumlarını kahvaltılık gevrek ve sütlü yulafların içine, müsli ise, ekmek yaparken, poğaça ve krakerlerde, tatlı tariflerinin üzerine, salatalarda ve daha pek çok tarifte kullanmak mümkün.

Chia tohumlu puding son dönemde çok tercih ediliyor. Tarifler çeşit çeşit. Kendiniz de bunları deneyerek yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz. Bu tariflerin tümünün püf noktası, chia’nın sıvı ile buluştuğunda aldığı jölemsi kıvam. Sütün içinde bu tohumları bir gece kadar beklettiğinizde zaten puding kıvamı alıyor. İçine tarçın, zencefil, ceviz, mevsim meyveleri, bal gibi eklemeler yaparak da tarifinizi renklendirebilirsiniz. Aynı şekilde chia tohumu yoğurt ile de çok iyi gidiyor. Suda beklettiğiniz tohumları yoğurda karıştırarak da yiyebilirsiniz.

Chia tohumu nasıl kullanılır veya chia tohumu nasıl tüketilir gibi soruların cevabını da böylece anlatmış olduk.

Chia tohumu kilo vermeye yardımcı olur mu?
Son dönemde birçok diyet tarifinde kullanılması chia tohumu zayıflatır mı sorusunu akla getiriyor. Chia tohumunun kilo verdirdiğine yönelik kesim bir araştırma bulunmuyor. Ancak uzun süre tok tutması, antioksidan özelliği, besin değerleri bakımından zengin oluşuyla sağlıklı ve dengeli beslenme süreçlerine yardımcı oluşu, onu diyet listelerinin de baş tacı haline getiriyor.

Elbette hiçbir yiyecek tek başına mucizeler yaratmıyor. Ancak chia gibi güçlü besinleri de diyetimizin içine dahil etmekte fayda var. Sonuçta chia tohumu daha uzun yıllar bizlerle olacak gibi görünüyor. Siz de bu küçük ama faydalı tohuma beslenmenizde yer vermek isterseniz, sitemizden chia tohumu sipariş edebilirsiniz.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti0
Sepette Herhangi Bir Ürün Yok!
Alışverişe Devam Et
0