İlk Siparişinize Özel, Kargo Ücretsiz! ve 50 TL İNDİRİM! 500 TL üzeri alışverişlerde geçerlidir.

Uyku Problemleri ve Regl Sancılarının Doğal Tedavisi Melisa Çayı

Bugün size halk arasında oğul otu olarakta bilinen, her derde deva, nefis limon kokulu bitkiden elde edilen Melisa çayından bahsedeceğiz. Melisa çayı nedir? Melisa çayının faydaları nelerdir? Yan etkileri var mıdır? Tüm bu soruların cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Melisa Çayı Nedir
Melisa çayı, melisa bitkisi -halk arasında oğul otu olarak da bilinir- demlenerek elde edilen çaydır. Osmanlı döneminde, özellikle ruhsal sorunların yatıştırılması için kullanılmıştır. Antiseptik özelliğiyle melisa çayı uçuk ve ağız içi yaralarının da bir numaralı ilacıdır. Hastalıkların çoğalmasıyla ilaç içmek yerine bitki çaylarını tercih etmeye başladık. Hal böyle olunca; sakinleşmek isteyen, uyku problemi olan, ağzından uçuk çıkan insanlar arasında melisa çayı çok popülerleşti.

Bu yazımızda değeri çok bilinmeyen ama faydalarını okuduktan sonra vazgeçemeyeceğiniz Melisa çayından bahsedeceğiz.

Melisa Çayı Faydaları
Melisa çayının birçok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor. Başlıca faydalarına bakacak olursak;

Uykusuzluğa İyi Gelir
Melisa çayının sakinleştirici etkisi olduğundan dolayı uyku problemi olan insanların, yatmadan 1 saat önce melisa çayı içtiklerinde daha kolay bir şekilde uykuya geçtikleri gözlemlenmiştir. Maryland Üniversitesi Medical Center, melisa çayının insanlar üzerindeki etkilerini incelendi. Araştırma sonuçlarına göre, Melisanın uykuya dalmak ve uyku kalitesi açısından çok faydalı olduğu ortaya çıktı.

Hazmı Kolaylaştırıyor
Oğul otu olarak da bilinen melisa, sindirimi kolaylaştırıyor ve mide rahatsızlıkları olanların da bu çayı tercih ettiği biliniyor. Gastrit, reflü ve diğer mide problemleri olanların günde 1 bardak içmeleri öneriliyor. Ayrıca bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardım ediyor.

Regl Ağrıları
Melisa çayı kadınların ortak sorunu olan regl ağrılarını hafifletiyor. Regl olmaya yakın günlerde her gün 1 bardak melisa çayı tüketirseniz, karnınızın eskisi kadar ağırmadığını far edersiniz.

Tansiyon Dengeleyici
Yüksek tansiyon olan kişilere günde 2 fincan melisa çayı içmeleri tavsiye ediliyor. Melisa çayı yükselen tansiyonunuzu dengede tutmaya yardımcı oluyor.

Griple Tedavisi
Melisa çayının faydaları arasında doğal bir ateş düşürücü ve ağrı kesici olması da vardır. Bu sayede hastalıkları hızla iyileştiriyor.

Melisa Çayının Yan Etkileri
Her şeyin fazlasının zararlı olduğu hepimiz tarafından bilinir. Birçok yararı olan Melisa çayının da fazlası zarardır. Bu derece etkili ve yoğun olan bitki çaylarını günde en fazla 2 bardak içmenizi öneriyoruz. 2 bardaktan fazla içtiğiniz takdirde mide bulantısı, ciltte kızarıklık ve kaşınma gibi reaksiyonlar görebilirsiniz. Kronik rahatsızlıkları olanların, alerjisi olanların, hamilelerin ve emziren kadınların melisa çayı tüketmeleri önerilmemektedir.

Eğer düzenli olarak melisa çayı tüketiyorsanız 10 gün içtikten sonra mutlaka 1 haftalık bir ara vermeniz gerekmektedir. Ayrıca antidepresan ve tansiyon ilacı gibi sürekli kullandığınız bir ilaç var ise doktoruna danışmadan Melisa çayı tüketmemeniz gerekmektedir.

Melisanızı hemen Baharat Market’den sipariş edebilirsiniz. Uyku problemleri, regl sancısı gibi sorunları olan yakınlarınızla yazımızı paylaşmayı unutmayın!

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti0
Sepette Herhangi Bir Ürün Yok!
Alışverişe Devam Et
0