İlk Siparişinize Özel, Kargo Ücretsiz! ve 50 TL İNDİRİM! 500 TL üzeri alışverişlerde geçerlidir.

Cilt Lekeleriniz ve Siyah Noktalarınız İçin Zerdeçal Maskesini Denediniz mi?

Zerdeçal her mutfakta bulabileceğiniz sarı renkte bir baharat çeşididir. Özellikle Uzakdoğu’da kadınlar tarafından cilde parlaklık vermek için kullanılır. Zerdeçal tozu kuvvetli antioksidandır. Ağrı kesici özelliği vardır ve antiseptik ve yara iyileştirici olarak da kullanılır. Zerdeçal maskesi içerisinde yer alan C vitamini sayesinde cildin kolajen üretimini destekler. Zerdeçal maskesinin en büyük özelliklerinden birisi de sivilce ve siyah noktalara iyi gelmesidir. Biz de bu yazımızda sizin için, sivilce ve siyah noktalardan kurtulabileceğiniz zerdeçal maskesinin tarifini hazırladık.

Yapılışı kolay ama etkisi çok büyük! Zerdeçal maskesi akneli cilt tedavisinde en çok kullanılan doğal yöntemlerden bir tanesidir. Zerdeçal maskesi leke ve sivilce izlerini birkaç kullanımda götürüyor! Kararan cildi beyazlatmak isteyen, güneş lekelerinden kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği zerdeçal maskesini ilk uygulamadan sonra cildinizdeki ton farkının ortadan kalktığını göreceksiniz.

Sivilce ve Siyah Noktalar İçin Zerdeçal Maskesi Tarifi
Zerdeçal maskesi hazırlamak oldukça basit. Her evde bulunan temel ürünler ile bu maskeyi hemen hazırlaybilirsiniz.

Malzemeler:
1-2 yemek kaşığı baharat market toz zerdeçal
1-2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Yarım yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı sirke
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kasenin içinde güzelce karıştırın. Dikkat etmeniz gereken tek şey toz zerdeçalın topaklanmaması. Zerdeçal maskesi cilt tonunu eşitlediği için tüm vücut için kullanıma uygundur.

Zerdeçal Maskesi Nasıl Uygulanır
Makyaj ve kirden tamamen arındırdığınız cildinize karışımı yumuşak uçlu bir fırça ya da makyaj pamuğu ile sürün ve en az 20-25 dakika bekletin. Ardından ılık su ile iyice durulayın. Zerdeçal maskesinden istediğiniz sonucu alabilmeniz için haftada 2 defa hazırladığınız maskeyi uygulamanız gerekmektedir. Eğer alerjik bir bünyeniz varsa ilk kullanımda kızarıklık veya kaşıntı hissi olursa eğer doktorunuza danışın.

Zerdeçal Maskesinin Göz Altı Morlukları İçin de Kullanıldığını Biliyor Muydunuz
Zerdeçal Maskesinin birçok faydasından bahsettik. Göz altı morlukları içinde kullanılan bu maskenin sonuçlarına inanamayacaksınız. Tek yapmanız gereken malzemeler kısmında ki limon suyunu ve sirkeyi çıkararak aynı karışımı tekrar yapmak.

Maskenizde kullanabileceğiniz zerdeçal’ı şimdi baharat marketten sipariş edebilirsiniz!

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alışveriş Sepeti0
Sepette Herhangi Bir Ürün Yok!
Alışverişe Devam Et
0